søndag 31. januar 2010

Rykene rules & Thaikyckling

Större delen av dagen gick åt att skotta bort de decimeter med snö som lagt sig i den ca 100 meter långa vägen fram till huset. Fick en tur på skidor vid Kringla men det var en slitsam upplevelse att ta sig fram i djup snö med dåligt fäste och obefintlig glid.
Sliten och hungrig tog jag hjälp av Fredrik Paulúns receptsamling.
Idag blev det en enkel, nyttig och välsmakande thaikyckling i ugnen.
Paulún skriver:

Thaikyckling i ugnen
(2 personer)

250 kycklingfilé, strimlad
1 1/2 dl fulllkornsris (parboiled)
1 röd paprika, strimlad
1 broccolihuvud, i små buketter
1 burk kokosmjölk (á 400g)
3 msk röd currypasta
1 msk thailändsk fisksås

Häll kokosmjölken i ett skål och blanda i currypastan och fisksåsen. Lägg i övriga ingredienserna och blanda. Häll blandningen i en ugnsform och stek i 225 grader i ca 50 minuter eller tills riset är mjukt.
Bruno menar: Mängden kokosmjölk är i minsta lagret. Jag tar alltid 1,5-2 burkar + mer ris för två personer.

Måste skryta över Rykene också. För de flesta består Rykene av två rondeller, en Joker affär och några hus runt omkring. På ett område är det faktiskt så att "Rykene rules" och det är kvaliteten på elljusspåret. Direkt efter jobbet så är parkeringen plogad ned till gruset och spåret är kört upp med skoter. Hittade denna lilla youtube video gjord av Rykeneelever i årkurs 7 som menar det samma:


Rykene IL är också den klubben i Arendal/Grimstad som är ansluten till Norska skidförbundet. Förra helgen hade de två lag med på NM stafetten i Stokke. På första laget gick "Fevikgutta" Christopher Ø Syvertsen och Ole Christian Falck.
Här är de förevigade i Grimstad adressetidendes artikkel om NM stafetten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar