Kvifor spis vi som vi gjer, og kvifor lagar vi ikkje mat sjølve lenger, sjølv om vi elskar å sjå matprogrammer på tv? Kvar blei det av tradisjonane?
Det är så NRK2 reklamerar för programmet "Eit land i brun saus" eller "landet brunsås" som det heter på svenska. Såg avsnitt 4 av 8 förra tisdagen där den röda tråden genom programet var att 14 minuter är vad genomsnittssvensken hinner lägga på sin dagliga matlagning, och vore det möjligt fick det gärna gå ännu snabbare.
Nästa avsnitt visas på NRK2, tirsdag 8.2.2011 kl. 19.45.
Och varför rekomendera folk att se på TV... Bra fråga- Jo, jag siterar SVT:
"Aldrig förr har den äkta råvaran, den genuina matlagningen och den hemlagade maten värderats högre än nu. Ändå är det ingen som har tid att faktiskt laga maten. En motsägelse med tanke på att den västerländska människan aldrig har haft mer fritid än nu. Hur hamnade vi egentligen här?"
"Vad är det för vits med att äta mat med ett näringsvärde någonstans mittemellan kanelbulle och en bit kartong"
"Ett program för dig som äter. Varför äter vi svenskar som vi gör? Varför landar varmkorven och pulvermoset på tallriken samtidigt som vi ägnar mer tid åt kokböcker och matlagningsprogram än någonsin?"
Korv..... eller grandiosa, fjordlandprodukter, mamma scans köttbullar eller frukosten bestående av en 1,5 liters coca cola och statoils fem pack dajmbullar.
För den som älskar program som "värsta språket" eller "typisk norsk" så måste man se landet brunsås.
Blogger mest om når jeg prøver å bevege den aldrende gubbeskrotten. Noen ganger om mat og andre ting som jeg funderer mye på.
Er en mosjonist som fikk ett rykk ved passering av 40 års dagen. Har testet ut noen interessante løp, renn, ritt og svøm de siste årene. Og har fortsatt en hel del i min egen "bucket list" som må prøves.
Liker mest å tusle frem og tilbake til jobb men inn i mellom så melder jeg meg på noe hårete arrangement.
Begynte med "En Svensk Klassiker" og Superhardhausen. Deretter Vikingmand, Ironman og Norseman. I 2009 debuterte jeg som Ultraløper og er stolt innehaver av fylkesrekorden på 100 000 meter løpning (da ingen annen har løpt denne distanse). De siste tre årene var Elbaman, Embrunman og Celtman som ble min utlandsferie.
Publiserer inn i mellom noen lettlagede og enkle retter. Mest for å ha resepten datalagret. Er det noen som finner disse interessante så er det kun bonus. Utvandret fra Sverige til Norge i 1992 og er skikkelig god på Svorsk. Bor ved Østre Vessøya utenfor Fevik i Sør-Norge med sambo og tre hunder.
Hvordan trene om høsten.
-
Nå, i tiden etter sesongen og langt fram til neste års konkurranser, er
mange usikre på treningen. Jeg skriver derfor noen ord om dette, spesielt
til deg ...
MuleBar - energibar HunzaNut - min nye favoritt
-
Utan energi kjem me ingen stad - verken i dagleglivet eller på trening.
Så energi skal til.
Og i tillegg til den mentale energi som får ein til å kaste seg ...
Skjegget eller gleden - hva kom først?
-
Jeg kommer av og til over bilder som "snakker" til meg. Ikke at jeg finner
eller leter etter kompliserte eller skjulte budskap. Snarere bilder som har
fang...
Jeg trenger din hjelp
-
Beklager for ulemper, jeg er i Sheffield, England, jeg er her i en uke og
jeg hadde bare vesken min stjålet på buss-stasjonen. Den inneholder alle
mine vit...
Ny blogg OptimistGammeln
-
KrampeGammelns blogg er oppdatert for siste gang, nå er det OptimistGammeln
som oppdaterer seg sjøl og eventuelt andre om hva dagene bringer.
KrampeGammeln...
-
Jeg har flyttet på landet siden sist, og gleder meg over å ha naturen tett
på. Før jeg flyttet fikk jeg med meg litt natur i byen også, da jeg og
filmfotog...
JØLSTERMARATON 2013
-
Comebacket kunne ikke ha skjedd under vakrere omgivelser enn dette, knall
sol, og en fantastisk natur og ikke minst et utrolig bra arrangament.
Jeg våknet ...
I ansikts sved skal du ete brød!
-
I disse dager er mosjonsmisjonæren både flagellant og pietist. Mitt liv
ligger nå i hendene til tri-legenden Dave Scott. For første gang siden jeg
var ten...
Søtpotet og kålrotpurè
-
Denne pureen er ganske søt og passer derfor ekstra godt sammen med noe
salt.
Kok opp *1 liten kålrot* med *to store søtpoteter*.
Skjær grønnsakene i...
Annika Dahlqvists blogg om LCHF - till 2011
-
Välkommen till läkaren *Annika Dahlqvists* blogg om lågkolhydratskost för
bättre hälsa på Passagen blogg. Sidan innehåller alla inlägg skrivna fram
till ...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar