onsdag 19. januar 2011

Till Kleivstua utan Sara Palin...

Har börjat använda mig av programmet endomondo som man får genom en SMS och nedlastning från nätet. Telefonen kör GPS tracking och överför positioner LIVE till min sida på http://www.endomondo.com/. Det som skrämmer mig varje gång är programmets röst som beskriver sista kilometerns pace. Kaller "henne" för Sara Palin då rösten har en släpig Amerikansk engelska. "Last kilometer in fiiiive minutes an threeeee seconds" när man är på väg in i nattsvarta marka med en Ledlenser 7h som lyser upp några meter framför mig. Att helt plötsligt höra Sara Palin bak sig skrämmer vattnet av mig. Föresten skämmer hon mig när jag ser på nyheter också. Så vid kvällsturen från Sollihøgda till Kleivstua så fick Sara vila och jag hade med mig kollega Johan Morten istället.
Har testat några Elljusspår i Oslo / Akershus sista veckorna. Här kommer några kommantarer från dessa platser.

KATTÅS: Körde in vid IKEA Slependen, förbi Billingstad station och sedan rakt in i Vestmarka. Parkerade vid Kattås och upptäckte att det är bättre att köra ända upp till Vestmarksetra. Här börjar själva slingan. Vägen upp/ned från Kattås var inte så intressant att gå på skidor.
Slingan är ganska kuperad med "fiskebein" upp och störtlopp utför. GPS påstod att max hastighet var över 50 km/h.


SOLLI GÅRD: Lång tur ut på småvägar från Asker sentrum. Brant backe upp från parkeringen till spåret. Detta var brant puckelpist efter avslutat träning. Spåret var bra men det var ett enormt oöversiktlig spårnät/Elljusspår där det var omöjligt att förstå om det var ett "system". Trodde jag hade testat alla slingor men när jag jämförde med http://www.skiforeningen.no/ markadatabase så hade jag missat en slinga i norra delen.EINERÅSEN/GULLHAUG:

Närmaste elljusspåret från där jag jobbar/bor. Har testat att parkera både vid Gullhaug och det närmaste alternativet vid Rykkin (toppen av Paul Bergs vei). Här får man hög puls ganska fort. Det går uppåt, uppåt, uppåt och i slutet så kommer det en saftig utförsbacke.

SOLLIHØGDA:

Här är min favorit. Elljusspår som går rakt in i marka och så samma väg tillbaka. Har man med sig pannlampa så går det lätt att ta sig till Sørsetra (see exempel på endomondo) i undulerande landskap. Vidare till Kleivstua bjuder på ett mer kuperat spår.

Missade parkeringen första gången jag var här. Bästa parkering för skidträning är vid min 1km passering. Dit kommer man genom att ta till höger första väg efter Buskerud skylten (ca 200 meter). Följ vägen 800 meter tills du ser elljusspåret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar