Jaha, väl hemkommen från Ungern med taxfree påsen full med Salami och mängder av kolbaszkorvar. Kanske dags att presentera en annars väldigt sunn rätt som jag gör mindre osunn med att "berika"den med korven från Budapest.
Receptet är från Fredrik Paulúns kokbok "den perfekta maten", ISBN 82-02-23130-2, där jag som sagt adderar kolbasz.
400 gram kokta kidneybönor (jag tar alla möjliga bönor som kräver ca 45 minuter kokning)
1 röd paprika i stora bitar
1 grön paprika i stora bitar
3 st stångselleri i stora bitar
2 klyftor vitlök, finhackat
1 gul lök, i stora bitar
1 hackad röd chili
1 box hackade tomater
1 msk tomatpure
2 msk rödvinsättika
1 msk brunt socker
1 msk paprikapulver
2 tsk kummin
salt och peppar
2 msk olivolja
skiva 2 st kolbaszkorvar i tunna skivor.
(Har du inte varit i Ungern och köpt kolbász så går chorizo väldigt bra som ersättning)
Värm upp oljan i en gryta. Lägg i lök, vitlök och chili och fräs det i ca 1 minut. Lägg i paprika och selleri och låt det fräsa i några minuter till. Tillsätt kryddor och rör strax ned resten av ingredienserna och låt det småkoka i ca. 20 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar