onsdag 13. juni 2012

LCHF frukost inspirerad av Ferry

Alltid intressant att följa med på VG, Dagbladet, Aftonbladet och Expressen med alla diett tips och hur man lyckas få flat mage med sixpack på tre veckor. Ena stunden är LCHF livsfarlig och dagen efter är det lösning på allt. Det fanns en tid då jag vägde ca 15 kg mer än idag och det var ingen vacker syn. Idag tror jag på en varierad kost och ekvationen Kalorier in genom munnen = Kalorier som skall förbrännas.
Av de stora huvudgrupperna fett, protein och kolhydrater så menar jag att generelt så får vi i oss allt för mycket kalorier i form at kolhydrater. 
Kanske inte alla i Norge känner till Björn Ferry men i Sverige är han en älskad, rikskänd idrottsman som uttalar sig precis som han vill och har några fantastiska kommentarer när reportrar ställer frågor.
När det gäller kost så bryter Björn Ferry med det som Jonas Colting kallar skidåkarmat.
I svensk skidmiljö så är det snabb energi som brød och AXA produkter som gäller. Björn Ferry tyckte inte det passade honom. Blev konstig i magen etc. "I smyg" gick han över till LCHF och när han vann OS guld i skidskytte under OS i Vancouver 2010 blev det säker en chock för AXA folket när han berättade att han kört LCHF i 7 månader.

Efter OS guld i Vancouver så har Björn Ferry skrivit kokbok tillsammans med Cathrine Schück.
FERRY FOOD - ISBN 978-91-1-303314-3 utgivet på Norstedt förlag.
Frun i huset har exprimenterat med några av recepten och gjort en ny variant av Ferrys plättar
(Heter väl lapper på norska)/omelett.

Här är Vessøyas LCHF plättar:

4 Ägg
Ca 1 dl Mandelmjöl (Finns på hälsokostaffärer)
Ca 3 matskedar Créme Fraîche
Ett antal matskedar Chiafrö (Finns på hälsokostaffären)

Vispa ihop allthopa och justera fastheten med mer mandelmjöl eller Créme Fraîche.

Stek i Kviteseidsmör (från Aust Agders lilla mejeri i Byglandsfjord, Setesdalen).Exempel på hur kula uttalanden Ferry har gjort på pressens frågor så är detta mina favoriter.

- Ferrys dopingattack ,mot tvåan Michal Slesinger, Tjeckien och trean Andrej Deryzemlija, Ukraina. efter att ha missat bronsmedalj med knappt nio sekunder i VM-premiären i italienska Antholz  2007. 


Appropå LCHF så går ryktet att vi får Bacon på Hove Tri nu på Lördag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar