tirsdag 17. april 2012

Holmestrand Marathon


Bild: Är en linkning till Tønsberg Blads artikel om Holmestrands Marathon

Jag är så imponerad av alla eldsjälar som står på och jobbar, engagerar och rekruterar till idrotten. Årets nykomling bland de stora loppen är Holmestrands Marathon där Tomas Pinås och hans stab har lyckats få med 1800 deltagare på 42, 21, 7 km runda i utkanten av Holmestrand.
Storsta genidraget var väl att få med alla kommuner i Vestfold och ha ordförarduell. Antar alla kommuner la in detta lopp i sin friskvårdssatsning. Det såg så ut i alla fall. Upptryckta T-shirts i olika färger för Tønsberg, Re, Holmestrand, Horten etc. Cykelvägen ut av Holmestrand var fyllt av färger.
Själv skulle jag försöka mig på ett marathon. Det kändes lite för tidigt på sesongen och det har fuskats en del med löp/cykel under vintern.
En minut innan start började det regna och slutade ungefär vid 40k skylten. Tre rundor på 14 km och gemensam start med halvmarathon så var det bara att hålla igen på farten. Hadde 1:07:48 på första rundan och så blev det slalom på andra rundan då 7km gruppen var i gång.
Bara kul med lite sällskap och rundtiden blev inte mycket sämre för det: 1:09:05.
Tredje rundan var ganska jobbig. Nästan ingen varken framför eller bakom. Kutade på en rak cykelväg med sikt på ca 2 kilometer och kunde se två medtävlanden. Regn och ca 1-2 grader varmt bättrade inte på motivationen heller. Var glad att komma i mål och komma in i en varm dusch. 1:10:53 på sista rundan så det var relativt gott disponerat. Sluttid på 3:27:46 är 10 minuter sämre än debuten förra året i Stockholm. Men det var en månad senare, vädret var sämre och banan mer krävande i Holmestrand. Oj, oj, nog med ursäkter. Största anledningen är väl att man tränar för lite löpning under vintern. Skärpning alltså! Suleskar den 2 Juni blir nästa lopp i uppladdningen till Embrunman.

1:07:58 - 14k
1:09:05 - 14-28k
1:10:53 - 28-42k
============
3:27:46

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar