søndag 14. februar 2010

Att lära sig valla skidor !

Skulle preparera skidorna ordentligt inför Onsdagen skidtävling på Dømmesmoen. Rensning och på med LF7 glider. Rubbade fästzonen och fick någon galen ide att lägga på grundvax VG35 vilket jag aldrig gör under vanliga träningsveckor. Misstag 1: SXIX skriver: "For grovkornet snø som gir høy slitasje på festevoksen. Legges på og varmes inn med et smørejern, korkes ut til slutt." Nu var det inte grovkorning snö utan finkorning kall hårdpackad pudersnö.
Misstag 2: Jag la på ett för tjockt lager som efter påläggning av fästvalla blandades ut i fästvallan. Alla misstak gjorde at skidorna saknade glid och jag var slut innan uppförsbackarna kom i slutet av varje runda.
Måste väl vara nöjd med att detta sker på 7 1/2 kilometers runda på Dømmesmoen istället för på Grenaderen eller Vasaloppet.

Var med sambo och hundarna på kvällstur på Lørdagskvällen. Gick på havsisen runt Vessøyneset och in hela Sømskilen medans Torungen fyr blinkade till var tjugonde sekund.
Otroligt fin tur med vackra färger och packis som bildar cyanfärgade skulpturer på kobbar och skär.
Om mina vallakunskaper var elendiga denna vecka så blev i alla fall middagen lyckad med Tandorikryddad ugnstekt lax och bulgursallad med tomat och kikärtor.
Grundreceptet hittades på "GODFISK" som är en sida som administeraras av Norska eksportutvalget for fisk.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar