mandag 28. mai 2012

I TV programmet "Norsk attraksjon" kjölvatten...

Pingsten 2012 bjöd på suveränt sommarväder med temperaturer upp mot 28-29 grader.
Valde att ta en lång tur på cykeln med inlagda stopp på "attraktioner i Agder" utvalda efter eget huvud efter att ha sett Linda Eides program på NRK "Norsk attraksjon".

Førsta stopp var i Birkeland för att studera Norges högsta flaggstång på 30 meter med en flagga på 60 kvadretmeter tillhörande Aanesland Fabrikker.

Och så efter en kort tur syd för Birkeland och en kilometer på andra sidan älven så kom jag förbi Mollestadeika som de påstår är 1000 år gammal. Helt otroligt att den inte har gått med i båtbyggning de sista 500 åren. Kanske för knubbig?  800 år gammal vid Napoleonskriget!  
Kolla omkretsen på tjockisen! La min cykelsko på en knöl så att man kan se omkretsen på hela 10.3 meter.

Efter en hel del uppförsbackar och rundning av Oggevann så kom jag til slut till Birketveit i Iveland. Kanske mest känd för Ogge Tri. Men jag kom för att se Norges vackraste vägkryss.
Här har de slipat ned berget och fått fram en fantastisk ådring. Slät som en gravsten men enormt mycket större. 
Hem via Vegusdal och Søre Herefoss. Passerade Kilandsvannet i Grimstad och kom på att här låg det snö i diket i slutet av Maj 2006. Hittade beviset på gamla PCn och lägger in bild på min gamla Fuji som var med på testtur under Pingsten. Kanske tar vi en tur i stora utlandet nästa vecka.

En liten fundering på hur olika temperatur man kan uppleva olika år. I Mars 2012 så hade vi 23 grader varmt i Grimstad och jag cyklade hem från jobb i kortbyxor. April var kallt och helt plötsligt får vi en Majvecka med Julitemperaturer. 
Det blev en 173 km tur på 6:45 men då var all vattenflaskfylling och fotografering räknat in. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar