tirsdag 6. juli 2010

Nelaug-Arendal igen....

Søndagen den 4 Juli skulle jag egentligen varit i Klagenfurt på Ironman Austria men på grund av en hel del orsaker blev det inte så. Skadeproblemer och ett för litet träningsgrundlag så var beslutningen enkel. Har en del att fixa hemma också. Bygger för tillfället ett staket ut mot väg och grusväg och det tar tid. Startar kl 6-7 på morgonen och tar en paus med hundjoggning + bad på morgonen och kvällen samt klämmer in ett träningsrunda in i mellan. Hade cement som skulle torka/härda och fick då tillfälle att ta en Nelaug till Arendal tur igen. Redigt varmt och det blev nödvändigt att bada för att kyla ner sig på de 38 kilometerna ned till Arendal.

Hittade nya badmöjligheter förutom de gamla kända platserna. Här är en liten "kulp" 3 km söder om Flaten. Och så blev det ett sista stopp i Longumvannet några kilometer från Harebakken som syns längst borta i horisonten.
Mitt staketprojekt är snart klart. Det har blivit några turer till både Monter och Biltema den sista veckan för att fylla på med matrial och verktyg. I morgon börjar arbetet att fylla staketet med brädor.

Länge sedan jag publicerade något recept så jag tog en dålig bild på en annars mycket god thaisoppa som vi lagade här om dagen.
Kycklingfileer skurna i strimlor
4 dl kokosmjölk
2 citrongräs skuren i bitar
4 kaffirlimeblad (tog citronmeliss från egen trädgård istället)
4 schalottlök alt. Rödlök i strimlor
1 hackad chili
1 1/2 kycklingkraft
1 gul lök dela i fyra.
2 msk fiskesås
1 msk socker
salt
2 tomater i båtar (utan frö)
1 vårlök i 3 cm bitar
2 msk limesaft

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar