søndag 1. november 2009

Spartansk måltid ?


Kvalifiserad till Spartathlon efter förra helgens Ultra så måste jag presentera en enkel resträtt som jag påstår ha läst i en grekisk kokbok. Receptet går ut på att tömma kylskåpet på grönsaker. Basen är aubergine, squash och champinjoner som skärs i bitar. Denna gång adderade jag rödlök, scharlottenlök, några små tomater, hackad oliven. Blanda in hackade soltorkade tomater, olivolja, oregano, salt och peppar. Stek två kycklingfilleer snabbt och placera dem på toppen av grönsakslådanlådan. Tog resterna av både chevre och fetaost och fördelade detta jämnt på toppen. In i nedre delen av ugnen i 30 minuter på ca 200 grader.


Hur seriöst är snacket om Spartathlon? Det är väl alltid lov att drömma. Kvalifiseringen gäller tre år frammåt och det behövs ganska många och långa träningsrundor innan det skulle vara aktuellt. Och så måste knän och hälar fungera bättre än de gjort sista året.


EN REFLEKTION BARA:
I 1997 fick jag en flaska Metaxa och en grön grekisk staty av Ericssons installationsavdelning som hade varit i Athen på möte. Detta som tack för den telefonsupport de fikk nattetid då vi uppgraderade alla processorer i telenätet. Har nog haft 10 olika kontorsrum/landskap sedan dess men stayn har hängt med. Man kan ju inte kasta en gåva.....

Inte förrän i år har jag förstått vem statyen är en avbild av. Det är nämligen Kung Leonidas av Sparta. Spartathlon startar vid Akropolis i Athen och målet är vid den stora kung Leonidasstatyen i Spartha. Sluttiden beräknas när löparen tar vid Leonidas fötter. Herregud, detta kan jag öva på kontoret. Vart Metaxan tog vägen har jag inget minne av.

Det har varit en lugn vecka med minimalt av träning. Blev några långa promenader i helgen med Sambo och hundar.

Tog en bild på bokskogen vid Hasseltangen som på två veckors tid har gått från 100% grön till rödbrun. Det var meningen att det skulle vara två hundar på bilden men när de har blivit skogstokiga och springer i 50 km/h så är det inte så lätt.

Fick under Söndagen fram rullskidorna och tog en tur på 1 1/2 timme med Steinar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar