torsdag 21. november 2013

November - Juhuuuu

I en tidligere fase av livet da jeg ikke bevegde meg så mye og veide noen ekstra kilo mer så var november måned ett ork. Mørk, kall og deprimerende. Men det var innen jeg oppdaget hvor nydelig det er å starte dagen med en løpe økt til jobb.
Nå opplever jeg november som mye bedre enn til eksempel oktober. Største fordelen er att det blir litt frost i bakken og mindre gjørme. Da jeg ikke er så flink til å stå opp tidlig så får man dessuten se noen fantastiske soloppganger i november.
Når man er vokst opp i Bohuslän så er det noe spesielt med å se solen gå ned i Skagerrak. På Fevik går solen ned i innlandet men man så får jeg trøste meg med soloppgangen istedenfor.
Når telen går i bakken så endrer jeg rute til jobb. Det blir ut til Vessøyneset og passasje øver dijk/vollen mot Arendal kommune.

Gjennom Flageborg og....
... ut gjennom Barlinddalen.....
.... Svenskehagen Natvigverven, Havodden til ...
....Vippa Bru.


Så gjenstår litt asfalts løpning langs trafikkert vei.
"Mosjonsløperen er mannen/kvinnen i gata, som en dag bestemmer seg for å bruke joggeskoene sine til noe annet enn bare å gå. Løping er noe som ikke krever masse utstyr, og sånn sett er løping en aktivitet for hvermansen."
Teksten/Sitatet er hentet fra en artikkel somKondispresidenten skrev i Kondis og sammenfatter vel det som skjedde med meg. Å forvandles fra en feit, passiv novemberhater til en som orker en del mer og nyter en november morgen. Dette på grunn av att jeg tok på meg ett par løpesko.

2 kommentarer:

 1. Så herleg!
  Noko av den same tanken slo meg her ein dag, at november ikkje er så ille som mange gjer den til.

  Eg var ute nå ein dag og sykla i skogen og sat veldig pris på at stien var "tørrfrosen" dvs ikkje gjørmete som før frosten kom.
  Barfrost er i grunnen veldig praktisk når det gjeld både løping og sykling.

  Ja det må jo ha vore herleg å ha sett solnedgangen frå Bohuslän (har berre vore i området éin gong, på Tjörn, i anledning triatlon, og synst det var så vakkert der!)
  Det er så nydeleg å sjå sola går ned i vest, over havet.
  Eg har sjølv tenkt at om eg nokon gong skal bu ved kysten, så måtte det vera ein vest-vendt kyst.
  Men for all del, det er jo kjempefint på Sørlandskysten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Forresten så har gamle bloggen min, triatlondagbok, blitt online-arkiv og eg har fått meg ny bloggadresse. Den kjem du til ved å klikke på navnet mitt ovanfor.

   Imke

   Slett