onsdag 8. mai 2013

Ogge rondt

 
Marathon i Aust-Agder har inte arrangerats på många år. Sist var det Fevik Marathon som senaste åren gjorts om till halvmarathon. Innan dess existerade Øyestads marathon.
Så när marathonlöparen Odd Gunnar Tveit sände inbjudan till Steinsland Bygdemaraton, Ogge Rondt så var det bara att tacka ja och anmäla sig.
 
Här hadde Odd Gunnar fått med sig Birkenes IL, hela Steinsland och Svalands inre bygder.
Entusiasm i alla led, folk med norska flaggor i alla kryss, "følletraktor" och depåer i traktorskopor.
 
 
Regn hela förmiddagem men 10 minuter innan start kom solen. Men kall vind som gick rakt genom kropp och själ som man kan se på bildet under.
 
Vintern och vårens träningskalender har många timmar men kanske inte med kvalitet.
Har sprungit och letat efter geocacher eller stoppat upp när vänsterfoten strejkat.
Var osäker på vilken fart man skulle ha och när man dessutom inte har på sig klocka så då får det gå på feeling. Och det gick bra..... i 25 km. Märker att man inte haft några långa rundor eller Nelaugturer innan detta lopp. Benen var inte samarbetsvilliga och tappade därför 10 minuter på en konkurrent de sista 17 km.
Kom in som nummer 4 av 38 st på 3:34. Førsta gången jag var i mål innan Herr Tveit men han har varit skadad och hadde litet träningsgrundlag. Samtidigt som han hadde många att prata med rundt Oggevatn.
Trevlig liten tävling på cykelavstånd med mångdubbelt fler frivilliga än deltagare. Dessutom så samlas stora delar av ortsbefolkningen i vägkryssen för att heja på deltagarna. Dusch ute på en äng. Prisutdelning, servering av kaffe, våfflor och kaka var i garaget till Tveit.
 

Plottade in Ogge Rondt i MapMyRun för den som vill se på banan som var nästan bara asfalt.
Var intresserad i hur altitude statistiken skulle se ut men blev misförnöjd då det ser ut till att vara en flat bana. Från och med 4 km så var det många långa sega motbackar upp til Vatnstraum.

 
 
Puh, det var skönt att vara igång med sommarsesongen efter en seg vinter. En redig genomkörare som fungerade bättre än förväntat. Några minuter sämre än snittet på de första tre 42k förra året men Ogge Rondt var tuff med backar och kall vind. Nu väntar en massa långa rundor på cyckel i Maj och så simma i Juni så kanke det finns hopp för en triathlon i Juli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar