lørdag 16. februar 2013

Anmäld till Steinsland Bygdemaraton 4 Maj 2013

Tidningen och nätsidan Kondis.no har Norges bästa terminlista för konditionsidrotter och förra året hittade jag 2012 års festligaste Marathon på Møkster genom att studera denne enorma databas med tävlingar. Medans jag väntar på pappersutgåvan av "Kondis terminliste" så gjorde jag en søk i databasen som blir större och större för varje dag fram till årets dead line datum.
Til min stora glädje har Aust-Agder åter igen fått ett Marathonlopp efter några års tomhet efter Øyestad Marathon och Fevik Marathon.
Aust-Agders nya lopp blir arrangerat av, min konkurrent i gubbklassen, Odd Gunnar Tveit. Och det på hans hemort Steinsland strax utanför Birkeland.
Alla som har löpt marathon i Norge har nog mer än en gång mött denne mannen. Han passerade 100 marathon för några år sedan utan att ha sprungit ett enda marathon utomlands (Om man inte räknar Unionsmaratons lilla avstickare innom Östervallskog i Sverige). Odd Gunnar är kanske mest känd för sitt val av tävlingsklädsel vid kallare grader. Har sett denne man springa Påskemarathon i Drammen 2008 i kortbyxor och singlet i minus 7 grader.

Bilden är en linkning til Sirdølens bildgalleri från Suleskar Marathon

 Förra årets Suleskar Maraton i samma klädsel med ett kort snöoväder på över 1000 meters höjd.

Loppet har fått egen logo och en web sida är under konstruktion med adressen http://www.oggerondt.org/

Och så blev det ytterligare reklam i sista numret av Kondis:


Har gjort en liten karta för att plotta in Steinsland, Oggevann, Tågstationen på Vennesla, Kjevik flygplats och så världens navel Fevik.


Har meddelat min ankomst och gläder mig till en naturskön runda "rondt" Oggevann den 4 Maj.

1 kommentar:

  1. Morsomt å lese! Bor i samme kommune som Odd Gunnar, og vurderer sterkt å delta. Men, har bare 26 km som lengste løp fra før, så spørsmålet jeg stiller meg selv, klarer jeg 42?

    Lykke til :)

    Mvh
    Ole Christian Andersen

    SvarSlett