Tillverkaren av bulgur Druvan har som sagt ett recept på baksidan paketet:
3 dl Bulgur
6 dl Vatten
1 st buljongtärning
1 msk Olja
Kantareller plockade på väg hem från jobb !!!!
Några Schalottenlök
Hackade soltorkade tomater
Chilipepper
1 burk kikärter
Salt/peppar etc
Koka upp vatten och buljongterning. Häll i bulgur och lät koka i 12 minuter.
Skär schalottenlöken i strimlor. Förväll de plockade kantarellerna.
Häll kikärtorna i ett durkslag och spola dem med vatten.
Rosta dem i torr stekpanna tills de får en aning färg. Salta dem lätt.
Fräs kantareller, chili och Schalottenlök i lite olja. Blanda in hackade soltorkade tomater och bulgur. Servera till t.ex. stekt kyckling.
Dagens middag på bilden ovanför har dessutom några hackade svarta oliver för att inte slaviskt följa receptet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar