Stevia är egentligen ingen nyhet utan har använts i Japan sedan 70 talet. Där har Stevapulver 40% av marknaden när det gäller sötningsmedel.
Nyheten är att "EFSA har slutligen godkänt Stevia för användning i livsmedel den 11 november
2011 och då i form av minst 95% steviolglykosider, och detta trädde i kraft den
2 december 2011".
Varför stevia var "förbjudet" i alla år skulle vara intressant att få reda på. Lobbyister för socker och aspartamgift inom EU vet kanske svaret?
Se den lilla gnuttan med steviapulver på skeden som smaksatte morgonkaffet så at det smakade som 4 sockerbitar. Men, med nästan inga kalorier.
Så hur många år tar det innan apartam försvinner ur saft, sylt och läskedryck och ersätts med stevia ?
Vem vågar vara först. Nora? "Uten tilsatt sukker" & Uten aspartam.....
Har du någon idé, eller tanke på hur japanerna har det med aspartam och övervikt i det stora hela? Lever dom hälsosammare än oss i västvärlden? Jag är mest nyfiken på den långsiktiga effekten på Stevia.
SvarSlett